Instructies voor het laden/lossen van je werk op vrijdag 17 maart 2023

Op vrijdag 17 maart kom jij, samen met nog ruim 100 andere kunstenaars, jouw stand inrichten voor de Brabant Art Fair. Hier lees je eenvoudig de belangrijkste instructies voor een soepele inrichting van de beurs.

Laden en lossen:
Je kunt op vrijdag 17 maart als navigatieadres voor het laden en lossen bij de Koepelhal Burgemeester Brokxlaan 2-4 gebruiken. Vervolgens kun je laden en lossen via de grote roldeuren die openstaan. Die kun je bereiken door langs de Hall of Fame te rijden, langs de parkeerplaats (zie onderstaande afbeelding).

Let op in verband met kans op boetes:
Rondom is parkeren niet toegestaan, de Koepelhal heeft wel een aantal nooduitgangen die gebruikt kunnen worden om te laden en lossen. Zorg dat het laden en lossen (óók op zondagavond) zichtbaar gebeurt met open deuren en alarmlichten, de kans op boetes is anders groot (en altijd voor eigen risico). Rondom de Spoorzone zijn verschillende (betaalde) parkeergelegenheden:
Langs de weg, in Parkeergarage Tivoli, parkeergarage Knegtel en vanaf maart is er ook een nieuwe garage bij het station.

Zorg dat je metéén nadat je je spullen in je stand hebt gezet je auto weghaalt van het terrein van de Koepelhal en parkeert op één van bovengenoemde parkeerplaatsen/garages. Je bent hier zélf verantwoordelijk voor.

Gearriveerd, en dan?

Je plaatst je auto netjes (zodat je géén doorgang of ingang blokkeert), zet je alarmlichten aan en de kofferbak/ deuren open en start met uitladen. Neem zélf een karretje mee als je dat nodig hebt: de organisatie heeft deze niet in bruikleen.

>> Tip! Neem bij voorkeur iemand mee die je kan helpen met het uitladen van je auto en het inrichten van je stand: je ‘assistent’ kan bijvoorbeeld je auto gaan parkeren na het lossen van je kunst, terwijl jij de registratie doet, borg betaalt en start met het inrichten van je stand.

Na het uitladen van je werk
Zodra jij je werken hebt uitgeladen en in je stand hebt gezet, kun je je komen registreren: Je krijgt van ons een deelnemersenvelop met daarin jouw deelnemersbadges, wat belangrijke informatie en de munten die je bij de catering kunt omruilen tegen een drankje (zaterdag of zondag). Na de registratie, word je doorverwezen naar de uitgiftebalie, waar jij je borg (50 euro contant) betaalt en je eventueel de nodige ophangsystemen kunt ophalen en eventueel extra (vooraf) gehuurde items. Vervolgens kun je aan de slag met de inrichting van jouw stand.

>> Tip! Zorg dat je vóór je jouw borg komt betalen, weet hoeveel ophangsystemen je nodig hebt: dat voorkomt vertraging.
>> Tip! Neem een klein huishoudtrapje mee, zodat je veilig en snel jouw werken kunt ophangen. De organisatie heeft deze niet beschikbaar.

Eindtijd inrichting
Op vrijdag 17 maart dien je uiterlijk om 18.30 uur klaar te zijn met de inrichting van je stand. Om 19.00 uur moeten alle exposanten én de organisatie de Koepelhal verlaten. Een goede voorbereiding is dus wenselijk!

>> Tip! Maak thuis alvast een schets voor de indeling van je stand: het stand formaat weet je en dus kun je thuis al bepalen hoeveel werken je kunt plaatsen. Dat scheelt veel tijd ter plekke.

>> Tip! Je kunt op zaterdagochtend 18 maart om 09.30 uur (via de hoofdingang!) al naar binnen om de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten, bijvoorbeeld het recht hangen van je werken of het plaatsen van prijsstickers.

Op zondag 19 maart geldt dezelfde instructie weer voor het inladen van je werk. Je kunt je auto ook dan niet parkeren bij de Koepelhal: alléén laden en lossen (na 17.30 uur).